Sluit Home Maak Poppetje Galerij Bedenk TV Brul Jij Lees Hussel Evenement Kleur


   


 

© en ® Ingmar, 2024 

Nieuw kinderboek - Brikki in de dierentuin
Brikki wordt gemaakt door kinderen

Just4Kids heeft een bijzonder kinderboek gelanceerd: Brikki in de dierentuin. Brikki is een speciaal leeuwtje, want zijn avonturen worden door kinderen bedacht. Zijn eerste boek wordt met eenvoudige zinnen beschreven en geïllustreerd met opvallende, kleurrijke afbeeldingen. Kinderen kunnen het verhaal zelf aanvullen door er stickers bij te plakken, zo verzinnen ze steeds een andere invulling. Brikki’s boek is verkrijgbaar bij de boekhandel, op Brikki’s site, bij NRC Lux en bij Bol.com.

Brikki in de dierentuin stimuleert de creativiteit en fantasie van kinderen. Het kan alleen of samen met ouders worden gelezen. Het boek bevat meer dan 100 afwasbare en herbruikbare stickers, die ook los zijn te gebruiken voor eigen verhalen op het raam. Het boek is een kwalitatieve uitgave, met afmetingen van 26 bij 21 centimeter en heeft 26 harde, luxe bladzijden. De tekst is verzorgd door kinderboekenschrijfster Esther Naalden, bekend van Jop de Giraf.

Over Brikki
Waarom verzinnen volwassen kinderverhalen? Kinderen hebben zelf een rijke fantasie en verzinnen dolgraag avonturen. Brikki biedt daarom een speciaal, eigentijds platform dat kinderen op allerlei manieren verhalen laat maken: online en offline, in beeld en als animatie. Brikki heeft een scholentoer met Cinekid, een app, iBoekjes en zelfs een reuzenverhaal van 200m2. Alles van Brikki wordt zoveel mogelijk verzonnen, gemaakt en voorgelezen door kinderen.

De bedenker van Brikki is Ingmar de Lange: “Ik tekende als grapje een leeuwtje voor mijn neefje Karsten, want hij vond het leuk om hard te brullen. Toen Karsten mij verbaasde met zijn levendige fantasie, vroeg ik hem de verhaaltjes van het leeuwtje te verzinnen en Brikki was het resultaat. Andere kinderen vonden het leuk om mee te doen en zo is Brikki een ‘crowdsourcingplatform’ geworden voor kinderen van 2 tot 12 jaar.” Brikki wordt in de pers al Nijntje 2.0 genoemd. Brikki is bezig met een interactieve televisieversie, uiteraard bedacht en voorgelezen door kinderen.

Alles over Brikki staat hier: http://www.brikki.nl

Alles over het boek staat hier: http://www.brikki.nl/boek


Hier kun je alle afbeeldingen downloaden (11 MB).


Hier kun je het filmpje verkrijgen en vrij gebruiken.


Productinformatie

1. Verkoopprijs: € 15
2. EAN/ISBN: 978-94-9098-904-0
3. Luxe boek met 26 dikke, glanzende bladzijden
4. 4 vellen met meer dan 100 losse stickers
5. Uitgeverij: Just4Kids
6. Tekeningen en concept: Ingmar de Lange
7. Tekst: Esther Naalden
8. Redactie: Karsten (6 jaar) en Anna (4 jaar)Noot voor de redactie: dit bericht is opgesteld door Just4Communication in opdracht van Just4Kids. Voor recensie-exemplaren, beeldmateriaal of acties kan contact worden opgenomen met donate [a] just4communication [punt] nl. Voor meer informatie over Brikki: ingmar [a] brikki [punt] nl.

http://www.brikki.nl
http://www.just4kids.nl

 


Hier kun je lezen hoe Brikki is ontstaan.
Het maken Het begin Het bedenken
 


Klik op de plaatjes voor een versie in hoge resolutie. Ze kunnen rechtenvrij worden gepubliceerd.PNG, 1.500 x 1.500 px.
PNG, 1.000 x 1.000 px.
PNG, 1.000 x 375 px.


PNG, 3.898 x 1.949 px.
Karsten, Brikki's hoofdredacteur (destijds 4 jaar).
JPG, 1.872 x 2.117 px.

 

PNG, 1.500 x 1.500 px.


PNG, 1.500 x 1.500 px.
PNG, 1.500 x 1.500 px.

 

Alle foto's van Brikki's reuzeverhaal staan hier op Flickr.

Voor een grotere versie: klik op de foto, druk dan met je rechter muisknop / CTRL-klik op de foto en kies 'Large'.

 
PNG, 880 x 1.136 px.


PNG, 880 x 1.136 px.


PNG, 1.500 x 1.332 px.Dit is de link naar Brikki's App in de AppStore:
http://itun.es/iLv9HM

Hier staan de iBoekjes.

 
Deze presentatie introduceert Brikki (PDF, 9.3 MB).
 Met deze code krijg je dagelijks een Brikki op je site.


Dit is het verhaaltje van vandaag. Can not connect to database: Access denied for user 'marde'@'localhost' (using password: YES)